14/6/18

Πόσο στοιχίζει να ανοίξετε το δικό σας Mokaccino


Από το 1990 μέχρι σήμερα η συνολική κατανάλωση του καφέ στην Ελλάδα υπερτετραπλασιάστηκε ως προς τον όγκο και την αξία, καθώς πλέον έχει δημιουργηθεί ένα δυναμικό αγοραστικό κοινό που επενδύει στην απόλαυση του καφέ.

Ως εκ τούτου ο κλάδος της καφεστίασης σημειώνει ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης ενώ οι επενδύσεις στον κλάδο έχουν αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια.



Μία από τις αλυσίδες καφέ που αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η ανάπτυξη μέσω francise της αλυσίδας Mokaccino – cultura de cafe καθώς τον περασμένο μήνα άνοιξε ένα ακόμη κατάστημα στην Βάρη, φτάνοντας συνολικά τα 8 σημεία πώλησης σε ένα μόλις χρόνο.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της αλυσίδας, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των Mokaccino – cultura de cafe, καθιερώνουν την αλυσίδα ως ένα από τα δυναμικότερα brands στην κατηγορία του coffee to go, με κύριο χαρακτηριστικό την ενιαία πολύχρωμη εταιρική εικόνα που είναι εμπνευσμένη από τις φαβέλες της Λατινικής Αμερικής:

Τα Mοkaccino έχουν επιλέξει ποικιλίες με ιδιαίτερο ή συγκεκριμένο προφίλ (μονοποικιλιακούς καφέδες) από την Λατινική Αμερική (Βραζιλία, Νικαράγουα, Κόστα Ρίκα, Γουατεμάλα), την Καραϊβική (Τζαμάικα) και την Αφρική (Αιθιοπία, Ρουάντα) δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να δοκιμάσουν διαφορετιικές γεύσεις φρεσκοψημένου καφέ.

Για την δημιουργία ενός καταστήματος Mokaccino το κόστος της αρχικής επένδυσης ανέρχεται σε 30.000 ευρώ, ενώ ο απαιτούμενος χώρος για την ανάπτυξη της επένδυσης είναι από 25 τετραγωνικά και πάνω.

Επίσης δεν έχει entry fees (σταθερό ποσό το οποίο αφορά την άδεια χρήσης του ονόματος, την αποκλειστικότητα της περιοχής και τη μεταφορά της τεχνογνωσίας του δικαιοπαρόχου προς τον δικαιοδόχο), αλλά και royalties (δικαιώματα για εκπαίδευση, διαφήμιση, συμβουλευτική υποστήριξη, software κ.λπ.).