24/4/18

Πόσο στοιχίζει να ανοίξετε το δικό σας ΘΕΣγάλα


Έξι χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα καινοτόμησε με τη διαδικασία διάθεσης φρέσκου γάλακτος στην Ελλάδα, αλλάζοντας τα μέχρι τότε γνώριμα για τους καταναλωτές δεδομένα. Το καινοτόμο επιχειρηματικό εγχείρημα, με έδρα την Λάρισα, κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στην πρωτεύουσα, αλλά και την Θεσσαλονίκη, μετρώντας μέσα σε λίγα χρόνια 63 καταστήματα Αυτόματων Πωλητών γάλακτος, τα οποία προοδευτικά αναπτύσσονται σε μικρά σημεία λιανικής πώλησης προϊόντων Ελλήνων παραγωγών και Συνεταιρισμών, τα Παντοπωλεία – Συνεταιριστικές Γωνιές "ΘΕΣγάλα συν".

Η ιδέα πίσω από την δημιουργία του ΘΕΣγάλα, ήταν η διάθεση 100% φρέσκου αγελαδινού γάλακτος από τις φάρμες Ελλήνων παραγωγών της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας απευθείας στο ποτήρι των καταναλωτών, προμηθεύοντας καθημερινά τους Αυτόματους Πωλητές σε διάστημα λιγότερο των 24 ωρών από την παραγωγή του, γάλα υψηλής θρεπτικής αξίας με τη σφραγίδα ποιότητας και γεύσης του Συνεταιρισμού.

Από την έναρξη των πρώτων καταστημάτων στη γενέτειρά του τη Λάρισα το 2013, ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα διαθέτει σήμερα 63 καταστήματα Αυτόματων Πωλητών γάλακτος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Πλέον, ο ΘΕΣγάλα περνάει στη δεύτερη περίοδο ανάπτυξής του, στοχεύοντας στην εύρεση νέων συνεργατών μέσω franchise, για να επεκτείνει το δίκτυό του στην Αθήνα με επιπλέον 30 νέα καταστήματα αλλά και να εξελίξει τα υφιστάμενα καταστήματά του σε Παντοπωλεία– Συνεταιριστικές Γωνιές "ΘΕΣγάλα συν".

ΘΕΣγάλα συν: Το πλάνο ανάπτυξης της νέας γενιάς συνεταιριστικών καταστημάτων

Τα νέα καταστήματα "ΘΕΣγάλα συν" έρχονται να πλαισιώσουν σε πρώτη φάση τα υφιστάμενα σημεία πώλησης γαλακτοκομικών προϊόντων, δημιουργώντας παντοπωλεία, από όπου θα μπορεί κανείς να προμηθεύεται Ελληνικά προϊόντα τοπικών παραγωγών και άλλων Συνεταιρισμών σε τιμές ιδιαίτερα ανταγωνιστικές και με την σφραγίδα εγγύησης ποιότητας του ΘΕΣγάλα.

Τα γαλακτοκομικά, αλλά και τα υπόλοιπα προϊόντα στα καταστήματα θα διατίθενται αποκλειστικά από τον Συνεταιρισμό, ο οποίος παράλληλα επεκτείνει το εξελιγμένο σύστημα ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας που διαθέτει και στα νέα καταστήματα.

Την ίδια στιγμή, ο Συνεταιρισμός αναπτύσσει τις υπηρεσίες του ταυτόχρονα με τους κωδικούς προϊόντων, που σε πρώτο χρόνο αγγίζουν τους 130, προσφέροντας τη δυνατότητα online παραγγελίας από το νέο e-shop αλλά και τη δυνατότητα τηλεφωνικής παραγγελίας στον πενταψήφιο αριθμό 18140 για την κατ’ οίκον καθημερινή διανομή των προϊόντων με την υπηρεσία "Το Θες Σπίτι σου". Με την απόκτηση του καταστήματος μέσω franchise, οι νέοι συνεργάτες αποκτούν και το αποκλειστικό δικαίωμα διανομής (μέσω της υπηρεσίας "Το θες σπίτι σου") για την περιοχή που βρίσκεται το κατάστημα. Μάλιστα για την Αθήνα, η παρούσα υπηρεσία λειτουργεί από 4 καταστήματα (Ηλιούπολη, Άγιος Δημήτριος, Αχαρναί, Γαλάτσι) και άμεσα αναμένεται να επεκταθεί και σε τουλάχιστον άλλα 5 (Άνω Γλυφάδα, Ίλιον. Πετρούπολη, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή).



Από τον πρωτογενή τομέα, απευθείας στον καταναλωτή
Στη νέα γενιά καταστημάτων του "ΘΕΣγάλα συν" οι καταναλωτές μπορούν να προμηθεύονται αλλαντικά από βόεια κρέατα των παραγωγών του ΘΕΣγάλα, προϊόντα αρτοποιίας και διαφορετικούς τύπους αλεύρων και ζυμαρικά, με πρώτες ύλες του Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας "ΘΕΣγη", τυροκομικά προϊόντα και τυριά ΠΟΠ παρασκευασμένα με γάλα του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας "Γάλα Ελάςς", μαρμελάδες και σάλτσες από Έλληνες παραγωγούς, παρθένο ελαιόλαδο από την ομάδα παραγωγών ‘Μολών Λαβέ’ της Λακωνίας, πίτες χειροποίητες αλλά και νηστήσιμα προϊόντα. Οι 130 κωδικοί που βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων θα διευρύνονται διαρκώς, συμπεριλαμβάνοντας ολοένα και περισσότερα αγνά προϊόντα από Έλληνες παραγωγούς και Συνεταιρισμούς, οι οποίοι θα φτάσουν τους 160.

Μέσω Franchise η ανάπτυξη του δικτύου του ΘΕΣγάλα

Η εύρεση συνεργατών μέσω της μεθόδου franchise ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνεχίζεται στην Αθήνα, παράλληλα με τη μετατροπή των καταστημάτων Αυτόματων Πωλητών σε Συνεταιριστικές Γωνιές ελληνικών προϊόντων "ΘΕΣγάλα συν".Στόχος του ΘΕΣγάλα, είναι η ενίσχυση των υπαρχόντων καταστημάτων και η μετεξέλιξη του Συνεταιρισμού ως μία ‘ομπρέλα’ για διανομή προϊόντων Συνεταιρισμών και Ελλήνων παραγωγών, μέσω του δικτύου καταστημάτων του.

Μετά από τη Θεσσαλονίκη, όπου ξεκίνησε και συνεχίζεται, με μεγάλη επιτυχία, η ανάπτυξη συνεργασιών μέσω franchise, ο ΘΕΣγάλα συνεχίζει τη φάση αξιολόγησης της διαδικασίας για την εύρεση συνεργατών και στην Αθήνα, όπου ήδη 10 καταστήματα έχουν αποκτήσει νέους συνεργάτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και σήμερα έχουν παραχωρηθεί σε συνεργάτες/franchisee 15 καταστήματα στις δύο πόλεις και άλλα 7 ετοιμάζονται κατασκευαστικά για άμεση παραχώρηση.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις ενδιαφερομένων για να επενδύσουν σε ένα κατάστημα ΘΕΣγάλα έχουν ξεπεράσει τις 600 για τις δύο πόλεις, τόσο για τα υπάρχοντα καταστήματα όσο και για περιοχές της Αττικής που δεν έχουν σήμερα κατάστημα ΘΕΣγάλα.

Η μέση τιμή πώλησης για τη Θεσσαλονίκη, στην οποία έχουν μείνει διαθέσιμα λίγα ακόμη καταστήματα, είναι στις 95.000 ευρώ ενώ για την Αθήνα κυμαίνεται περίπου στις 120.000 ευρώ. Η τιμή διαμορφώνεται κυρίως ανάλογα με τις πωλήσεις του καταστήματος, το σημείο εγκατάστασης και το μέγεθος του καταστήματος.

Μέσω του μοντέλου franchise, ο ΘΕΣγάλα μπορεί να εγγυηθεί για την επιτυχία της συμμετοχής των νέων επενδυτών, προσφέροντας:

• Την παραχώρηση επιχείρησης που βρίσκεται ήδη σε λειτουργία με σήμα αναγνωρισμένο και επιλεγμένο από το τοπικό καταναλωτικό κοινό.

• Εξασφαλισμένη επισκεψιμότητα και την ύπαρξη ενεργού πελατολογίου, τα οποία οφείλονται στην προϋπάρχουσα λειτουργία του Καταστήματος ΘΕΣγάλα με τη μορφή των αυτόματων πωλητών.

• Τη δημιουργία νέου καταστήματος σε περιοχή που δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κατάστημα ΘΕΣγάλα.

• Τη διαφοροποιημένη και ασφαλή διαδικασία διανομής και διάθεσης προϊόντος και εξυπηρέτησης καταναλωτών 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

• Κεντροποιημένες διαδικασίες ελέγχου και συντονισμού της λειτουργίας των καταστημάτων και λογιστικής παρακολούθησης αυτών για την εξασφάλιση της ενιαίας πολιτικής και την αποφυγή παρεκκλίσεων σε όλο το δίκτυο franchise.

• Το αποκλειστικό δικαίωμα διανομής προϊόντων κατ’ οίκον (μέσω της υπηρεσίας ‘Το θες σπίτι σου’) για τη συγκεκριμένη περιοχή που βρίσκεται το κατάστημα.

Η διαδικασία επιλογής νέων συνεργατών έχει ήδη ξεκινήσει, με εκδήλωση ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα http://www.thesgala.gr/franchise.html

Λίγα λόγια για τον ΘΕΣγάλα
Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, ιδρύθηκε το 2011 από παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Θεωρείται το επιτυχημένο μοντέλο ενός σύγχρονου Συνεταιρισμού στην Ελλάδα, που με την καινοτομία των αυτόματων πωλητών, κατάφερε να διαθέτει καθημερινά, απευθείας στους καταναλωτές, το φρέσκο γάλα που παράγεται στις φάρμες του σε λιγότερο από 24 ώρες από την παραγωγή του. Σήμερα ο Συνεταιρισμός διαθέτει μέσω των αυτόματων πωλητών γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων περίπου το 40% της συνολικής παραγωγής των μελών του.



Financial & Law:
Οι ειδικοί στις επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων και επιχειρηματικών σχεδίων.
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642