16/9/18

ΕΣΠΑ: Ένεση ρευστότητας 400 εκατ. ευρώ σε τουριστικές επιχειρήσεις


Σε υπερτριπλασιασμό των κονδυλίων για επιδοτήσεις στον τουριστικό κλάδο οδηγεί το ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον που έχει καταγραφεί από τις αιτήσεις που συγκέντρωσε το πρόγραμμα "Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων", το οποίο έληξε στα μέσα Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα υποβλήθηκαν 7.297 επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 1,127 δισ. ευρώ.

Λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος, το αρμόδιο υπουργείο αποφάσισε να υπερτριπλασιάσει τον προϋπολογισμό του, από τα 120 εκατ. ευρώ στα 400 εκατ. ευρώ. Η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία θα είναι η πρώτη που υπογράφει ο νέος υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στάθης Γιαννακίδης, αναμένεται το επόμενο διάστημα. Ελήφθη, δε, λόγω της υψηλής ζήτησης και του ενδιαφέροντος για επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο.



Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, εκτιμάται ότι μέσω αυτής της αύξησης του προϋπολογισμού της δράσης εκτιμάται ότι θα ικανοποιηθούν περίπου οι μισές αιτήσεις που έχουν υποβληθεί και θα ενταχθούν στο πρόγραμμα. Το ύψος της επιδότησης κυμαίνεται από 25.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ. Ειδικότερα, χρηματοδοτείται το 45% των επιλέξιμων δαπανών, ενώ στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού για τουλάχιστον 0,2 ΕΜΕ μισθωτής εργασίας το ποσοστό χρηματοδότησης ανέρχεται σε 50%.

Η συγκεκριμένη δράση είναι άμεσης υλοποίησης, καθώς, όπως περιγράφεται στον οδηγό, είναι υποχρεωτικό μέσα στους πρώτους 18 μήνες να έχει υλοποιηθεί το 30% του προϋπολογισμού της επένδυσης. Ενώ επιλέξιμες κατηγορίες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων είναι ξενοδοχειακά καταλύματα (ξενοδοχεία κατηγορίας τριών αστέρων και άνω με δυναμικότητα 10 έως και 50 κλινών, ξενοδοχειακά τουριστικά καταλύματα εντός παραδοσιακών κτισμάτων, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις –κάμπινγκ– τριών αστέρων και άνω, ξενώνες νεότητας). Επίσης, μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, δηλαδή τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες με ελάχιστο αριθμό τριών κατοικιών, ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια - διαμερίσματα τριών κλειδιών και άνω και ελάχιστης δυναμικότητας 10 κλινών. Αλλά και τουριστικά γραφεία διαφόρων δραστηριοτήτων, εναλλακτικές μορφές τουρισμού (αθλητικός τουρισμός, θαλάσσιος τουρισμός, τουρισμός υπαίθρου, άλλες ειδικές-εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ψυχαγωγικά και θεματικά πάρκα κ.ά.) και λοιπές επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τομέα του τουρισμού.



ΧΟΡΗΓΟΣ: Financial & Law
Οι ειδικοί στις επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων και επιχειρηματικών σχεδίων.
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642
Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή φόρμας