23/3/18

Franchise: Πόσο στοιχίζει να ανοίξετε το δικό σας Mikel


Από 80.000 ευρώ έως 142.000 ευρώ κυμαίνεται σήμερα το κόστος για να ανοίξεις το δικό σου Mikel, τιμές σημαντικά μειωμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια όταν η αλυσίδα ξεκίνησε την ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά.

Η μείωση στις τιμές για το άνοιγμα ενός καταστήματος Mikel κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να αντισταθμίσουν κάποια προβλήματα που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα στην αλυσίδα, τόσο με τους franchisees του δικτύου της (οι οποίοι πλήρωσαν αρκετές χιλιάδες ευρώ την επένδυση τους), όσο και με την πτώση της ζήτησης λόγω του περιορισμένου διαθέσιμου εισοδήματος των ελλήνων καταναλωτών.



Να σημειωθεί ότι τα Mikel διαθέτουν τρεις διαφορετικούς τύπους καταστημάτων:

Τα λεγόμενα dine in, τα οποία διαθέτουν σαλόνι στο οποίο μπορεί ο πελάτης να απολαύσει το ρόφημά του με την άρτια εξυπηρέτηση από το προσωπικό και όπου τα ροφήματα σερβίρονται από τους ανθρώπους του Mikel σε πορσελάνινα και γυάλινα σκεύη. Ένα κατάστημα dine in μπορεί διαθέτει επίσης την υπηρεσία take- away, ενώ μπορεί να διαθέτει και υπηρεσία delivery.

Με μεικτό σχήμα δραστηριοποιούνται και τα καταστήματα τύπου spot, στα οποία οι πελάτες μέσω self service μπορούν να παραγγείλουν το ρόφημά τους, στη χάρτινη συσκευασία και να το απολαύσουν στο σαλόνι.

Τέλος, ο πρωτότυπος και πιο νέος τύπος καταστημάτων είναι η Cantina, η οποία λειτουργεί ως take away, ενώ ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το ρόφημά του σε ξύλινους πάγκους επιτόπου στο κατάστημα.

Η αλυσίδα με τη ραγδαία ανάπτυξη εν μέσω κρίσης, ξεκίνησε από ένα κατάστημα στη Λάρισα και σήμερα έχει καταφέρει να αριθμεί ένα δίκτυο 169 καταστημάτων.

Οι πωλήσεις της αλυσίδας το 2016 παρουσίασαν αύξηση 8% σε σχεση με το 2015.

Ωστόσο, ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων της ήταν μονοψήφιος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που στελέχη της αγοράς ερμηνεύσαν ως «κορεσμό».

Η διοίκηση της αλυσίδας έχει στρέψει πλέον το ενδιαφέρον της στο εξωτερικό καθώς μετά από την Κύπρο και το Ντουμπάι, προ ημερών άνοιξε τα φτερά της και εγκαταστάθηκε επισήμως στο Λονδίνο.

Το νέο, μοντέρνο κατάστημα 120 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται στην οδό Tottenham Court Road 93, σε μία στρατηγικής θέσης περιοχή για τα παγκόσμια coffee brands δηλαδή, την οποία προτιμούν κατά κόρον οι λάτρεις του καφέ.

Επόμενοι σταθμοί για την Mikel Coffee Company είναι οι Η.Π.Α, η Αυστραλία και η Σαουδική Αραβία.


Πηγή: insider.gr