15/8/14

Έξυπνες λύσεις χρηματοδότησης για επαγγελματίες

Δάνεια για κεφάλαια κίνησης με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής και προνομιακούς λογαριασμούς όψεως με όριο υπερανάληψης έως 20.000 ευρώ προσφέρει η Alpha Bank.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα προσφέρει το προϊόν ALPHA Ανάπτυξη, που είναι δάνειο για κεφάλαιο κίνησης, μεσοπρόθεσμης διάρκειας, το οποίο εξασφαλίζει στην επιχείρηση τα απαραίτητα κεφάλαια για την αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας.

Το ύψος του δανείου φτάνει τις 150.000 ευρώ και ανάλογα με τις εξασφαλίσεις που θα προσφέρει ο επιχειρηματίας το σταθερό επιτόκιο για 2 χρόνια ξεκινά από το 9% (το κυμαινόμενο διαμορφώνεται στο 8,35% + περιθώριο μέχρι 4 μονάδες).

Η διάρκεια αποπληρωμής του είναι 2-6 χρόνια.

Ταμειακή Διαχείριση
Το προϊόν Alpha Ταμειακή Διαχείριση είναι ένας ευέλικτος λογαριασμός που καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις της κάθε επιχείρησης για κεφάλαια κίνησης.

Το χρεωστικό επιτόκιο ξεκινά από το 8,35% (+ περιθώριο μέχρι 4 μονάδες) και το πιστωτικό επιτόκιο (στο υπόλοιπο της κατάθεσης, διαμορφώνεται μέχρι το 0,05%).

Το προϊόν Alpha Εξυπνη Διαχείριση είναι προνομιακός λογαριασμός όψεως με όριο υπερανάληψης μέχρι 20.000 ευρώ, που καλύπτει τις προσωρινές ταμειακές ανάγκες της κάθε επιχείρησης σε συνδυασμό με πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών με προνομιακή τιμολόγηση.

Το επιτόκιο για την υπερανάληψη διαμορφώνεται στο 8,35% (+περιθώριο μέχρι 4 μονάδες). Το επιτόκιο για την κατάθεση είναι κλιμακούμενο και φτάνει στο 0,25%.

Ο συγκεκριμένος λογαριασμός προσφέρει ακόμα δωρεάν χορήγηση καρνέ επιταγών, έκπτωση στα εξερχόμενα και εισερχόμενα εμβάσματα και 30% έκπτωση στις εγγυητικές επιστολές προκαταβολής και πληρωμής εμπορευμάτων και σε ενέγγυες πιστώσεις προς το εξωτερικό.

Το δάνειο Alpha Ecoλογικό Επιχειρείν παρέχει χρηματοδοτική στήριξη στις επιχειρήσεις για την κάλυψη των επενδυτικών τους δαπανών (εγκαταστάσεων και εξοπλισμού) για φωτοβολταϊκά συστήματα ισχύος έως 500 KW για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Το ποσοστό χρηματοδότησης φτάνει ως το 65% του συνολικού κόστους της επένδυσης (εγκαταστάσεις, εξοπλισμός, μελέτες) βάσει προϋπολογισμού έργου ή προτιμολογίων.

Εχει επιτόκιο Euribor 3 μηνών (σήμερα στο 0,208%) πλέον περιθωρίου από 3 έως 5,5 μονάδες και πλέον κόστους καλύψεως επιτοκιακού κινδύνου, σήμερα 0,58% για όλη τη διάρκεια -μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2021- της περιόδου προστασίας. Η μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής φτάνει τα 15 χρόνια και παρέχεται περίοδος χάριτος μέχρι 12 μήνες (με κεφαλαιοποίηση των τόκων).

Συγχρηματοδοτούμενα δάνεια
Παράλληλα η Alpha Bank προσφέρει ενισχυόμενα αναπτυξιακά προγράμματα σε συνεργασία με το Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ).

Πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενα δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης, αλλά και τη χρηματοδότηση των επενδυτικών τους σχεδίων. Τα συγκεκριμένα δάνεια καθώς είναι επιδοτούμενα είναι άτοκα για το 50% του ποσού.

Επίσης σε συνεργασία με το ΕΤΕΑΝ, με σκοπό την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παρέχει τη δυνατότητα έκδοσης εγγυητικών επιστολών ύψους έως 150.000 ευρώ ανά επιχείρηση, διάρκειας δύο ετών με εγγύηση 50% από το Ταμείο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Ακόμα η Αlpha Bank σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (μέσω του Ελληνικού Ταμείου Εγγυοδοσίας Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις) προσφέρει δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της βιομηχανίας, του τουρισμού και της παροχής υπηρεσιών με σκοπό τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων και αναγκών κεφαλαίων κίνησης, με μειωμένο κόστος χρηματοδοτήσεως και απαλλαγή της εισφοράς του Ν.128/75.

Πηγή: eisodima.gr


Financial & Law:

Οι ειδικοί στις επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων και επενδυτικών σχεδίων.

Τηλέφωνα: 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642