Παρατείνεται έως 30 Νοεμβρίου 2020 η προθεσμία στη δράση "Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας μικρών επιχειρήσεων"

22/1/13

ΕΤΕΑΝ: Δάνεια 1,2 δισ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Προγράμματα δανειοδότησης και εγγυοδοσίας ύψους 1,2 δισ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΤΕΑΝ Γιώργος Γεροντούκος.

Συγκεκριμένα:

1) Δημιουργήθηκε το Ταμείο Δανειοδοτήσεων Επιχειρηματικής Ανάπτυξης που θα διοχετεύσει στην αγορά, σε συνεργασία με τράπεζες, δάνεια κεφαλαίου κίνησης, τετραετούς διάρκειας, ύψους 450 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 4,5%.

2) Ενεργοποίησε το Ταμείο Εγγυοδοσίας, το οποίο θα παρέχει εγγυήσεις για επενδύσεις και κεφάλαια κίνησης σε δάνεια ύψους 350 εκατ. ευρώ που θα δοθούν από τράπεζες σε μικρομεσαίους.

3) Συνεχίζεται η λειτουργία των πέντε ταμείων δανειοδοτήσεων για τη χρηματοδότηση επενδύσεων ύψους 315 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για δάνεια με επιτόκιο 4% που αφορούν σε κλάδους της γενικής νεανικής επιχειρηματικότητας, την εξωστρέφεια, την καινοτομία και τον τουρισμό-πράσινη οικονομία.

Εξάλλου, όπως είπε ο κ. Γεροντούκος, σε ισχύ είναι και το πρόγραμμα εγγυοδοσίας για την έκδοση εγγυητικών επιστολών σε μικρομεσαίους, ύψους 90 εκατ. ευρώ, ενώ προανήγγειλε και αλλαγές από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' Οίκον».


Financial Solutions: Οι ειδικοί στις επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων και επενδυτικών σχεδίων. Τηλέφωνα: 210.8818474 - 6945976642

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: