24/2/12

Με οικογενειακή επιχείρηση μπισκότων αντιμετωπίζουν την κρίση

Χειροποίητα μπισκότα παράγει μία οικογενειακή επιχείρηση, που ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια ως συμπληρωματική δραστηριότητα και σήμερα -λόγω κρίσης- αποτελεί την κύρια ενασχόληση της οικογένειας εξασφαλίζοντάς της το μηνιαίο εισόδημα.

Το 1996 η κ. Χαρούλα Παπαχαραλάμπους έστησε ένα εργαστήριο και άρχισε να φτιάχνει σπιτικά μπισκότα, ύστερα από παρότρυνση των δικών της. Πούλαγε τα ίδια μπισκότα που έφτιαχνε για τα παιδιά της και τους φίλους της. Η επιχείρηση, αν και μικρή, έφτασε να απασχολεί 11 άτομα προσωπικό. Τα μπισκότα φτιαγμένα με φρέσκα υλικά (γάλα, βούτυρο, αβγά) και χωρίς συντηρητικά, είχαν και καλή τιμή και δική τους πελατεία. Εκτός από το οικογενειακό κατάστημα στην οδό Σπάρτης στο Χαλάνδρι, τα βρίσκεις και σε κάποια γνωστά καταστήματα ντελικατέσεν.

Μάλιστα και η κόρη της οικογένειας, η κ. Εβίτα Παπαχαραλάμπους, εγκατέλειψε την ενασχόλησή της ως φωτογράφος και ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση. Το ίδιο έπραξε και ο πατέρας της, κ. Χριστόφορος Παπαχαραλάμπους. Σήμερα οι τρεις τους «τρέχουν» την μικρή επιχείρηση προσφέροντας νόστιμα μπισκότα σε διάφορα σχέδια και τούρτες με προσωπικότητα.

Οπως λέει η κ. Παπαχαραλάμπους το κόστος της αρχικής επένδυσης σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό είναι μικρό. Χρειάζεστε ένα μεγάλο μίξερ (ζυμωτήριο) που μπορείτε να το βρείτε μεταχειρισμένο με 1.000 ευρώ, έναν φούρνο για 10 λαμαρίνες (επίσης γύρω στα 1.000 ευρώ κοστίζει ένας μεταχειρισμένος) και ένα δοσομετρητή, για να μετράτε ακριβώς την ποσότητα της ζύμης, ώστε τα μπισκότα να έχουν το ίδιο βάρος.

Εκείνο που κοστίζει περισσότερο σε χρήμα και χρόνο είναι να βρεις τον κατάλληλο χώρο που να πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θεσπίσει το κράτος για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να πάρεις τις απαραίτητες άδειες (εγκρίσεις από νομαρχία, δήμο, πολεοδομία, πυροσβεστική κ.ά.). Παράγουμε περί τα 60 κιλά μπισκότα την ημέρα λέει η ίδια, με τιμή που ξεκινά τα 16 ευρώ το κιλό, και ανάλογα με τον κωδικό, στο κιλό βγαίνουν από 80-120. Η εταιρεία καλύπτει επίσης παραγγελίες για βαφτίσεις, παιδικά πάρτι, συνέδρια κ.λπ.

(Πηγή: Εθνος)

Financial Solutions: Οι ειδικοί στις επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων και επενδυτικών σχεδίων. Τηλέφωνα: 210.8818474 - 6945976642



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: