14/1/19

Ίδρυση εταιρείας με ένα κλικ και μέσα σε 8 λεπτά


Μέσα σε 8 λεπτά και μερικά δευτερόλεπτα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες να ιδρύσουν εταιρεία μέσω της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ). Αυτός είναι ο minimum χρόνος που απαιτείται για να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας χωρίς να χρειάζεται οι ενδιαφερόμενοι να μεταβούν σε κάποια δημόσια υπηρεσία, απλά ακολουθούν όλες τις διαδικασίες μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής. Προς το παρόν η εφαρμογή δέχεται μόνον Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (ΙΚΕ) αλλά σταδιακά μέσα στο έτος θα μπορούν να συστήνονται και εταιρείες με τις υπόλοιπες νομικές μορφές (ΑΕ-ΕΠΕ-ΟΕ-ΕΕ).

Είναι επίσης σημαντικό ότι το κόστος σύστασης μιας εταιρείας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας είναι μειωμένο κατά 70% σε σχέση με το κόστος σύστασης με την παραδοσιακή διαδικασία που απαιτεί την αυτοπρόσωπη παρουσία. Όσοι δε επιλέξουν την e-ΥΜΣ, κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους λειτουργίας της ,δηλαδή μέχρι τον Ιούλιο του 2019, η σύσταση επιχείρησης θα είναι εντελώς δωρεάν.



Η διαδικασία θα είναι η ίδια, δηλαδή, τα στοιχεία σύστασης θα καταχωρούνται, όπως και στην περίπτωση των μονοπρόσωπων ΙΚΕ, χωρίς να κατατεθεί κανένα έγγραφο και το σύστημα θα έχει τη δυνατότητα να διατηρεί τα στοιχεία που καταχωρούνται για ένα τρίμηνο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες από την πλευρά των ιδρυτών της εταιρείας, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα διαγράφονται αυτόματα. Επομένως, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας http://eyms.businessportal.gr οι ενδιαφερόμενοι, είναι πλέον σε θέση να ολοκληρώσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη σύσταση της εταιρείας τους.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής: το σύστημα της e-YMS χορηγεί αριθμό ΓΕΜΗ και Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης (ΚΑΚ) σύστασης, δημιουργεί ηλεκτρονικό φάκελο στη Μερίδα της εταιρείας στο ΓΕΜΗ, αποδίδει ζεύγος κωδικού χρήστη και κωδικού πρόσβασης για την πρόσβαση της εταιρείας στο διαδικτυακό τόπο του ΓΕΜΗ. Επίσης διαβιβάζει ηλεκτρονικά στο Taxis τα απαιτούμενα στοιχεία προκειμένου η εταιρεία να εγγραφεί στο Μητρώο και να λάβει ΑΦΜ ενημερώνει τον ΕΦΚΑ για τη σύσταση της εταιρείας ενώ εκδίδει ψηφιακά υπογεγραμμένα αντίγραφα της εταιρικής σύμβασης και της ανακοίνωσης σύστασης της εταιρείας και τα αποστέλλει ηλεκτρονικά στους αιτούντες.

Όπως μας είπε ο κύριος Βασίλης Αποστολόπουλος διευθυντής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος το 2018, από τις 22 Ιουλίου έως και το τέλος του χρόνου, ιδρύθηκαν πανελλαδικά 1.202 επιχειρήσεις. Οι περισσότερες νέες επιχειρήσεις προέρχονται από τους κλάδους των κατασκευών, του real estate και τουρισμού.

Πηγή: businessnews.gr



Financial & Law
Οι ειδικοί στις επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων και επιχειρηματικών σχεδίων.
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642
Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή φόρμας