28/6/17

Με πόσα χρήματα μπορείτε να ανοίξετε το δικό σας Mac Donald's στην Ελλάδα

Τα McDonald's είναι μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες fast-food στον κόσμο. Στη χώρα μας, η συνεχή εκπαίδευση αλλά και η υποστήριξη από την εταιρεία αποτελούν ένα από τα ισχυρά πλεονεκτήματα σε όσους θέλουν να γίνουν μέλος της παγκόσμιας αλυσίδας.

Για το άνοιγμα ενός καταστήματος Mac Donald’s το μέσο κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 250.000 με 270.000 ευρώ. Όσον αφορά στην έκταση του καταστήματος απαιτείται η ύπαρξη κεντρικού χώρου πάνω από 300 τετραγωνικά μέτρα, ενώ η εταιρεία εξασφαλίζει την αποκλειστικότητα της περιοχής.

Για το άνοιγμα ενός καταστήματος Mac Donald΄s δεν απαιτούνται διαρκή δικαιώματα (royalties) καθώς και διαφημιστική συμμετοχή, ενώ η διάρκεια της σύμβασης είναι 20ετής.

Την ανάπτυξη των καταστημάτων Mac Donald’s στην Ελλάδα έχει η Premier Capital plc, η οποία προγραμματίζει επενδύσεις ύψους 12 εκατ. ευρώ την προσεχή τριετία με την δημιουργία εννέα ακόμη εστιατορίων.




Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από το 2011 που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα η Premier Capital έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις πάνω από 10,4 εκατ. ευρώ για την ίδρυση νέων και την ανακαίνιση υφιστάμενων καταστημάτων.

Σε ετήσιο επίπεδο οι πωλήσεις υπολογίζονται σε πάνω από 4 εκατομμύρια γεύματα.

Η Premier Capital είναι Developmental Licensee της McDonald's στην Ελλάδα, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Μάλτα και από τον Ιανουάριο του 2016 στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας περισσότερους από 100 εκατ. καταναλωτές ετησίως και παρουσιάζοντας ετήσιες πωλήσεις 230 εκατ. ευρώ. Οι εργαζόμενοι ξεπερνούν συνολικά τους 7.000 και ο αριθμός των εστιατορίων είναι πάνω από 140 συμπεριλαμβανομένων 68 McDrive και 40 McCafe's.

Στην Ελλάδα τα καταστήματα της McDonald's βρίσκονται σε Σύνταγμα, Άλιμο, Αιγάλεω, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, Ίλιον, Π. Φάληρο, Βάρη, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Ρέντη, Γλυφάδα, Εμπορικό Κέντρο Smart Park στα Σπάτα, Πολυδένδρι (Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας), δύο στη Θεσσαλονίκη (εκ των οποίων το ένα στεμπορικό κέντρο One Salonica), Ρόδο (στην πόλη της Ρόδου και στο Φαληράκι), Κρήτη (Ηράκλειο, Μάλια και Χερσόνησο), Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κω και Σαντορίνη.