3/2/13

Δύο προγράμματα για την προώθηση της νεανικής και καινοτομικής επιχειρηματικότητας

Προσανατολισμένα στους άνεργους νέους είναι τα δύο νέα προγράμματα που προωθούνται για την άνοιξη και αφορούν την προώθηση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία επιχειρήσεων από νέους.

Η προώθηση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας νέων και η συμβουλευτική καθοδήγηση επιχειρηματιών αποτελούν τους βασικούς άξονες του πρώτου προγράμματος, που επιδοτεί με το ποσό των 13.000 ευρώ τους δικαιούχους. Στόχος του προγράμματος είναι η οικονομική ενίσχυση καινοτομικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων νέων, καθώς επίσης και η συμβουλευτική υποστήριξή τους μέσω mentoring, αφενός στο στάδιο σύστασης της νέας επιχείρησης και αφετέρου κατά τη λειτουργία της. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέχει χρηματοδοτική ενίσχυση για τη δημιουργία επιχειρήσεων (StartUp), ιδιαίτερα εκείνων που ενσωματώνουν στοιχεία καινοτομίας.

Το δεύτερο πρόγραμμα ενισχύει την επιχειρηματικότητα των νέων, με έμφαση σε αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ενσωμάτωση καινοτομικών ιδεών και περιβαλλοντικά φιλικών παραγωγικών διαδικασιών. Το πρόγραμμα εστιάζει κυρίως σε τομείς της οικονομίας που δύνανται να στρέψουν την ελληνική επιχειρηματικότητα προς την ουσιαστική εξωστρεφή ανάπτυξη.

Ωφελούμενοι θα είναι: άνεργοι νέοι από 18 έως 35 ετών που επιθυμούν να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση και οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα ειδικά μητρώα του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα παρέχει κλιμακούμενη επιχορήγηση προϋπολογισμού από 20.000 έως 150.000 ευρώ, ενώ τα ποσοστά χρηματοδότησης κυμαίνονται μεταξύ 40 και 60%, ανάλογα με την περιφέρεια.

Πηγή: eisodima.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: