11/1/13

Ξεκινά στις 14/1 η υποβολή προτάσεων για το πρόγραμμα "ICT4GROWTH"

Ξεκινά στις 14 Ιανουαρίου 2013 η περίοδος υποβολής προτάσεων στη δράση "ICT4GROWTH, Ενίσχυση επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων ανάπτυξης παροχής καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας" που υπάγεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της ψηφιακής σύγκλισης.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης σε ημερίδα για την παρουσίαση του προγράμματος, ύψους 120 εκατ. ευρώ.
Ο υπουργός ανέφερε ότι η προθεσμία για την κατάθεση προτάσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2013 και σημείωσε ότι πρόκειται για έναν "μίνι επενδυτικό νόμο" που έρχεται να στηρίξει συγκεκριμένους κλάδους με κεντρικό ζητούμενο την αύξηση της εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας και την αύξηση των θέσεων εργασίας.
Γνωστοποίησε ότι λόγω του όγκου εργασίας που έχει η γενική γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ θα μεταφερθούν κάποιες δράσεις που σχετίζονται με την τεχνολογία στη γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για να προχωρήσουν ταχύτερα τα προγράμματα.
Ανέφερε ότι στόχος είναι δράσεις, όπως η ευρυζωνική σύνδεση των αγροτικών και απομακρυσμένων περιοχών και η δράση των οπτικών ινών, να ξεκινήσουν μέσα στο 2013, με δεδομένο λόγο θα προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρείες θα βρουν τη ρευστότητα που αναζητούν.
Υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα της ψηφιακής σύγκλισης είναι ένα από τα δύο πιο προβληματικά προγράμματα του ΕΣΠΑ και σημείωσε με έμφαση ότι δράσεις όπως αυτή για τις ηλεκτρονικές προμήθειες, το Εlenxis και το ηλεκτρονικό ληξιαρχείο "θα προχωρήσουν οπωσδήποτε, ξεπερνώντας νομικά και γραφειοκρατικά προβλήματα, ακόμη και αν δεν ήταν μνημονιακές υποχρεώσεις".
Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ Γ. Γιαννούσης αναφέρθηκε στη σημασία να προετοιμαστεί η χώρα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ερχόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ και σημείωσε ότι στην Ελλάδα υπάρχει αξιόλογο δυναμικό στον τομέα των τεχνολογιών και της καινοτομίας.
Ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας καθηγητής Β. Μάγκλαρης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να ξεμπλοκαριστούν κονδύλια του ΕΣΠΑ που παραμένουν αναξιοποίητα και ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μ. Δασκαλάκης υπογράμμισε ότι το 2013 θα είναι έτος καμπής για τη χώρα.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος Αν.
Τζήκας ζήτησε για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, η εκταμίευση να γίνει στο πρώτο εξάμηνο και να υπάρξει προετοιμασία για ενδεχόμενη υπέρβαση των κονδυλίων της δράσης.

Η συγκεκριμένη δράση έχει έντονα περιφερειακό χαρακτήρα και ενισχύει ώριμα επενδυτικά σχέδια για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, που αφορούν ή βασίζονται σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που θα αναπτυχθούν μέσω των επενδυτικών σχεδίων μπορούν να απευθύνονται τόσο σε μεμονωμένους καταναλωτές, όσο και σε άλλες επιχειρήσεις.

(Πηγή: eisodima.gr)


Financial Solutions: Οι ειδικοί στις επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων και επενδυτικών σχεδίων. Εξυπηρέτηση πανελλαδικά. Τηλέφωνα: 210.8818474 - 6945976642

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: