1/11/12

Αυξήθηκαν κατά 70% οι ελληνικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία

Τη γειτονική Βουλγαρία επιλέγουν όλο και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα τον τελευταίο χρόνο έχει καταγραφεί αύξηση κατά 70%, ενώ αναμένεται νέο κύμα την επόμενη διετία.

Όπως μεταδίδει το novinite, επικαλούμενο έρευνα του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού TV7, ο αριθμός των ελληνικών επιχειρήσεων που είναι εγγεγραμμένες στη Βουλγαρία έχει αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο κατά 70% και η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και τα δύο επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα πάντα με τα εν λόγω δημοσιεύματα ελληνική εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει στη γείτονα χώρα την παραγωγή της (φωτοβολταϊκά πάνελ) για το σκοπό αυτό βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για ενοικίαση παραγωγικής βάσης σε έκταση 22.000 τ.μ. στην περιοχή Elin Pelin.

Σύμφωνα δε με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, περίπου 3.800 κατά 100% ελληνικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία, προς το παρόν, ενώ ο αριθμός ανεβαίνει στις 15.000 αν προστεθούν και οι επιχειρήσεις με "μικτή" ιδιοκτησία.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα οι λόγοι που οι Έλληνες επιχειρηματίες επιλέγουν τη Βουλγαρία είναι αφενός η ύφεση που πλήττει την ελληνική αγορά και αφ ετέρου το φορολογικό καθεστώς που τους προσφέρει η γειτονική χώρα.

(Πηγή: euro2day.gr)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: