27/4/12

«Χτίζοντας το Μέλλον»: Ευκαιρίες απασχόλησης για χιλιάδες επαγγελματίες

Ευκαιρίες απασχόλησης σε κλάδους επαγγελμάτων που σχετίζονται με την εξοικονόμηση ενέργειας προσφέρει το πρόγραμμα «Χτίζοντας το Μέλλον».

Δουλειές μπορούν να βρουν αλουμινοκατασκευαστές, ψυκτικοί, ηλεκτρολόγοι, μονωτές κτιρίων, εγκαταστάτες υαλοπινάκων, ηλιακών συστημάτων και συστημάτων θέρμανσης, ψύξης και αερισμού μέσα από πρόγραμμα του υπουργείου ΠΕΚΑ που υλοποιεί το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Πρόκειται για το «Χτίζοντας το Μέλλον». Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που αποσκοπεί στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες μπορούν να συνάψουν με το ΚΑΠΕ εθελοντικές συμφωνίες για μειώσεις των τιμών, εφαρμογή συγκεκριμένων προδιαγραφών ποιότητας και μέσα από τη δωρεάν προβολή σε ιστοσελίδα να τους αναζητούν οι πολίτες που θέλουν να κάνουν επεμβάσεις στις κατοικίες ή την επαγγελματική τους στέγη για εξοικονόμηση ενέργειας.

Το «Χτίζοντας το Μέλλον» περιλαμβάνει δώδεκα, συνολικά, παρεμβάσεις. Οι επτά είναι σε κτίρια κατοικίας (αντικατάσταση κουφωμάτων και μονών υαλοπινάκων, εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών και ψυχρών οροφών, μόνωση οροφής και πρόσοψης, αντικατάσταση συμβατικών συστημάτων θέρμανσης) και οι πέντε σε εμπορικά κτίρια (εγκατάσταση ολοκληρωμένων προσόψεων υψηλών προδιαγραφών, τοποθέτηση εξωτερικής μόνωσης, εγκατάσταση συστήματος ψύξης - θέρμανσης - αερισμού υψηλής απόδοσης, αντικατάσταση του συστήματος τεχνητού φωτισμού, εγκατάσταση προηγμένων συστημάτων ενεργειακού ελέγχου).

Το πρόγραμμα καλύπτει όλη την ελληνική επικράτεια και για τη συμμετοχή του πολίτη σε αυτό δεν υπάρχουν κανενός είδους περιορισμοί, ενώ έχουν ήδη υπογραφεί εθελοντικές συμφωνίες με 13 κλαδικούς φορείς και περισσότερους από 1.000 επαγγελματίες του χώρου.

Στους κατασκευαστές και εγκαταστάτες εξασφαλίζει:

- Σύγχρονη οργάνωση της αγοράς προϊόντων και τεχνολογιών, καθώς και συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, μέσα από την οργάνωση Βάσης δεδομένων.
- Προϊόντα και Προμηθευτές, με τα πιστοποιημένα προϊόντα και υλικά, διαθέσιμη στον κάθε πολίτη.
- Τεχνική υποστήριξη και βοήθεια για όλα τα παραγόμενα προϊόντα, που δεν διαθέτουν την απαραίτητη πιστοποίηση, λόγω τεχνικής ή οικονομικής αδυναμίας.
- Προβολή των προϊόντων και υπηρεσιών του κατασκευαστικού κλάδου και των επαγγελματικών ενώσεων, μέσα από μια ευρεία και καλά σχεδιασμένη ενημερωτική καμπάνια.

Πέντε βήματα για να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα
Αν είστε κατασκευαστής, έμπορος ή εγκαταστάτης και θέλετε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα «Χτίζοντας το Μέλλον», θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω 5 βήματα:
Βήμα 1: Συμπληρώνετε τη σχετική αίτηση εγγραφής, μέσω του δικτυακού τόπου http://www.ktizontastomellon.gr.
Βήμα 2: Συμπληρώνετε την ειδική δήλωση πιστοποιημένων προϊόντων, που συμφωνούν με τις τεχνικές προδιαγραφές του Προγράμματος και προσκομίζετε τα πιστοποιητικά απόδοσης στο ΚΑΠΕ.
Βήμα 3: Συνάπτετε εθελοντική συμφωνία με το ΚΑΠΕ, για την έκπτωση στα δηλωθέντα προϊόντα, εφόσον αυτό δεν έχει γίνει από τον αντίστοιχο επαγγελματικό ή κλαδικό φορέα που συμμετέχετε.
Βήμα 4: Υπογράφετε ότι συμφωνείτε με τις προϋποθέσεις ποιότητας και ελέγχου εφόσον πάλι αυτό δεν έχει γίνει από τον αντίστοιχο επαγγελματικό φορέα/κλαδικό φορέα στον οποίο συμμετέχετε.
Βήμα 5: Στη συνέχεια θα πρέπει να παρέχετε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που συμφωνήθηκαν, να συγκεντρώνετε τις πληροφορίες των πελατών και να ενημερώνετε το ΚΑΠΕ για κάθε εγκατάσταση ή πώληση που πραγματοποιείτε.

Πληροφορίες:
Στην ιστοσελίδα www.ktizontastomellon.gr και στο email: info@ktizontastomellon.gr
Γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών: 210 6603238

Πηγή: eisodima.gr




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: