16/1/12

Φωτοβολταϊκό στη στέγη: Σταθερό αφορολόγητο ετήσιο εισόδημα έως 8.000 ευρώ για 25 έτη!

Η Ελλάδα έχει αποδεδειγμένα το καλύτερο κλίμα σε όλη την Ευρώπη για την εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Η ηλιοφάνειά της είναι εφάμιλλη σχεδόν της Σαχάρας και σίγουρα μεγαλύτερη από άλλες Μεσογειακές χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

Τα φωτοβολταϊκά σε στέγες είναι τα έργα των 10Κwp που εγκαθίστανται πάνω στις στέγες κτιρίων. Με τις ισχύουσες τιμές είναι εξαιρετικά κερδοφόρα, και μπορουν να εγκατασταθούν ουσιαστικά οπουδήποτε υπάρχει κτίριο, για παράδειγμα στην στέγη ενός εξοχικού. Υπάρχει τρόπος να εγκατασταθούν και σε πολυκατοικίες, με συναίνεση των υπολοίπων ιδιοκτητών και σε περίπτωση συγχρηματοδότησης, διανομή των κερδών.

Σύμφωνα με το Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκων Συστημάτων σε δώματα και στέγες, δίνονται κίνητρα για την εγκατάσταση των Φωτοβολταϊκων με τα εξής χαρακτηριστικά:

• Τα φωτοβολταϊκά συστήματα για εγκαταστάσεις με ισχύ έως 10 KWp, αφορούν οικιακούς καταναλωτές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που απασχολούν μέχρι 10 άτομα.
• Όλη η παραγόμενη ενέργεια πωλείται στη ΔΕΗ προς 0,55 €/ΚW
• Η σύμβαση με τη ΔΕΗ έχει ισχύ για 25 χρόνια. Επιπλέον η ΔΕΗ επιστρέφει τη διαφορά σε σας ή αποπληρώνει το δάνειο.
• Το εισόδημα είναι αφορολόγητο και συμψηφίζεται αυτόματα με τα ποσά των λογαριασμών κατανάλωσης της ΔΕΗ.
• Οι διαδικασίες είναι απλές και γρήγορες και ο ιδιοκτήτης δεν χρειάζεται να κάνει κάτι το ιδιαίτερο.

Τα οφέλη που παρέχει μια οικιακή εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος είναι πολλαπλά. Είναι μια επένδυση που κάνει απόσβεση σε 3-6 χρόνια (ανάλογα με το ύψος της επένδυσης) και αποδίδει μέχρι και 15% ετησίως. Η εγκατάσταση είναι αθόρυβη και εύκολη, χωρίς ιδιαίτερες διαδικασίες. Έχοντας μια τέτοια εγκατάσταση συμβάλλετε κι εσείς στην προστασία του περιβάλλοντος, παράγοντας πράσινη ενέργεια, χωρίς να επιβαρύνεστε οικονομικά. Αντιθέτως, εξασφαλίζετε ένα σταθερό αφορολόγητο εισόδημα για τα επόμενα 25 χρόνια.

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα μπορούν να εγκατασταθούν σε στέγες, σκέπαστρα, ή ακόμα και σε ταράτσες. Βασική προϋπόθεση για μια εγκατάσταση είναι η ύπαρξη ηλιακού θερμοσίφωνα και ο κατάλληλος χώρος.

Για κατασκευή 10 Kwp σε ταράτσες με το χαμηλότερο κόστος της αγοράς (από 28.000 ευρώ), μπορείτε να απευθυνθείτε:

Financial Solutions
Γ' Σεπτεμβρίου 132, Αθήνα
Τηλ. γραφείων: 210.8818474
Τηλέφωνο άμεσης επικοινωνίας: 6945976642 (κο Παππά)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: